Herjolfnes 39, del II

I augusti förra året skrev jag om första delen av vad jag (då) trodde skulle bli ett relativt enkelt omsömnadsprojekt.

Så blev det inte riktigt. Att sy om ett plagg som från början har dålig passform, skulle visa sig vara lika mycket jobb (eller mer) som att sy ett plagg från början.

Så här såg klänningen ut från början och tanken var att den skulle bli att se såhär: (bilden kommer från Some Clothing of the Middle ages.)

Jag började med att sy igen snöringen framtill, klippa upp sidostyckena, och sedan sy ihop allt igen. Ärmhålet trodde jag (dumt nog) skulle kunna vara omodifierat, men även ärmarna fick sprättas bort för att kunna vidga ärmhålet, för att sedan sys tillbaka med en kil i ärmsömmen. Alla sömmar i livet fick också sprättas upp för att få maximal vidd. När passformen var bra, satte jag igång att fälla alla sömnsmåner, massor av sömnsmåner blev det..

Nu är iaf klänningen nästan klar, ärmarna ska fållas och halsringningen ska brickvävas och förhoppningsvis hinner jag med det under dagen. Så här ser i alla fall konstruktionen av min klänning ut: (modifierad bild av den ovan)

Det här inlägget postades i Medeltid, Mönsterkonstruktion, Sömnad och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 − = 2

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>