Ska precis sätta saxen i mitt första designertyg…

När lilla mamma var och hälsade på i Uppsala i mellandagarna, var vi ju tvugna att att gå in en sväng på tygcentrum. Innan vi gick in sa vi att vi bara skulle ”titta”…

Och så blev det ju inte, direkt vi klev in, låg det perfekta lila mönstrade ylletyget där och bara skrek på mamma. Vi plockade åt oss rullen direkt framför ögonen på en liten tant (men vi köpte inte allt, så hon fick också en bit) och tittade närmare. Tyget var ett underbart tryckt dolcegabbana ylle i den helt perfekta lila nyansen. Och det var dyrt, eller dyrare än vad jag brukar betala för tyg, men helt klar värt det.

Av det underbara tyget (som jag ska dela med mig av ett foto på snart) ska det bli en enkel, kraglös kavaj i egen mönsterkonstruktion. Fodret har har redan börjat på, men nu ska jag till att klippa i det fina ylletyget, så jag är lite nervös, men det ska nog bli bra…

Det här inlägget postades i Mönsterkonstruktion, Sömnad, Ull. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 5 = 12

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>