Jättevid kjol

Mitt i alla flyttförberedelser och i allt stök, blev jag i veckan helt otroligt sugen på att sy. Jag har spanat ett tag på Caseys roliga sew along, där man får lära sig att sy en helcirkelkjol. Jag har sytt ett par sådana tidigare så jag kände mig rätt så säker på att kunna sy klart den på direkten.

På Ohlssons hade jag fyndat ett blå-vitt rutigt lapptäckstyg, så jag satte helt enkelt i gång. Min kjol blev väldigt enkel, men fin ändå och den tog bara ca 2 timmar att få klart, iklusive mönsterritning och allt. Men jag är lite sugen på att sy en lite mer dekorerad variant framöver. Kanske med lite broderier eller liknande. Men det får bli ett projekt i mitt nya hem när jag plockat upp alla sysaker.

Kjolen ligger redan nerpackad, så en bild får ni ser i oktober då jag förhoppningsvis har packat upp alla mina kartonger. Istället får ni en fin blid från Caseys blogg, som visar hur man tar mått för kjolen.

Det här inlägget postades i Mönsterkonstruktion, Sömnad, Vintage. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 − = 2

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>