Färdig!

Inför förra helgens kurs så sydde jag klart ett gammalt 1300-tals projekt. När jag började med den här var jag trött på knappar och ville ha en enkel mellan klänning. Istället för att ha snörning framtill valde jag att inte ha någon typ av stägningsanordning. Mycket för att jag ville slippa den ryggradslikande utbuktingen som knappar kan orsaka på en överklänning och för att jag inte tycker om snörning. Jag får den inte snygg helt enkelt!

Så för att få den så tajt jag kunde var det bara att nåla och åla sig i tills jag hittade något som passade. Klänningen är sydd i ett tunnt kypertvävt ylle och helt handsydd med blekt vaxad lintråd. De långa sömmarna är sydda med efterstygn varierat med förstygn. Knapphålen och de fällda sömmarna är dock sydda i silke.

På den här bilden syns några av klänningen skarvar. De är endast gjorda av ”dekorativa” skäl, när jag klippte ut klänningen var jag väldigt förtjust i skarvar och lade helt enkelt till några. Så här i efterhand känns det kanske lite onödigt, men de ger ju ändå lite mer karaktär.

Här har jag slängt på mig mitt älskade förkläde. Det är så roliga att sy! Är det någon som vill ha ett sytt åt sig är det bara att höra av sig! Jag syr gärna fler! Här syns även de sex knapparna på ärmen lite bättre. De blev ganska fula, men de fyller sitt syfte.

Från sidan så syns det att klänningen inte är speciellt tajt, men den är däremot väldigt skön att ha på sig och materialet är underbart tunnt och härligt. Jag hoppas jag får användigt för den!

Det här inlägget postades i Medeltid, Sömnad, Ull. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 2 = 9

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>