Snart klar!!

För er som inte redan visste det, så gillar jag medeltid och kanske fram för allt medeltidskläder. Fram tills i höstas var jag aktiv inom en väldigt trevlig förening, men på grund av ett litet lätt psykbryt då jag insåg att jag hade alldels för mycket att göra, så gick jag ur föreningen och la medeltidsintresset på hyllan.

Men för nån månad sedan så anmälde jag mig till en kurs i 1300-tals sömnad och inspirationen kom smygande tillbaka. Sista helgen i mars är det dags och innan dess hade jag tänkt att jag skulle sy färdigt en klänning som har legat halvfärdig sen i sommras.

Jag hann knappt mer än börja sy innan jag insåg hur mycket jag har saknad medeltidssömnaden. Det har verkligen sin charm att sy i naturmaterial med silke och lintråd, att göra knapparna själv och att sy mängder med knapphål.

Nu är det fållning, några knapphål som ska sys och knappar som ska på plats och en ärm som ska få sin slutgiltiga placering, och sen är klännningen klar.

Nu återstår det bara att få till en anledning till att använda mina medeltidskläder, nu när jag är föreningslös, men det löser sig nog.

Det här inlägget postades i Medeltid, Sömnad. Bokmärk permalänken.

4 svar till Snart klar!!

 1. SarahA skriver:

  Det dyker alltid upp något tillfälle – det kan ta ett tag, men förr eller senare. Om inte annat är det ju roligt att sy, och det har väl också ett värde :)

 2. Hannah skriver:

  Att sy har verkligen ett värde i sig själv! För mig är det rena rama lyxen att få ägna tid till att sy, särskilt att sy för hand, det är väldigt meditativt.

 3. Jon skriver:

  Stiligt, och en mycket trevlig färg. Men var kan man gå kurser i 1300-tals sömnad om man får fråga?

 4. Hannah skriver:

  Nästa helg på slöjdhuset i Stockholm kan man gå en kurs, du kan ju kolla, eventuellt kanske de har nån plats kvar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 8 = 12

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>