Kurshelg

I helgen var jag på kurs i Stockholm, ”Sy 1300-tals kläder” och det var min gamla fadder som höll i kursen. Det var så otroligt kul och inspirerande! Dessutom så lärde jag mig massor av nya saker och fick till ett (förhoppningsvis) riktigt bra grundmönster med snygga ärmar.

 Under helgen så började jag på en ljusblå ylleklänning som ska få massor med knappar. Det går överförväntan bra med den, i stort sett hela klänningen är ihopsydd, sömmen mitt fram är kvar och snart är det dags för ärmarna.

Under helgen fick jag även prova på att kanta med brickband, vilket var jätteroligt och förvånadsvärt enkelt. Tanken är att klänningen ska kantas med rosa brickvävda kanter, men jag funderar nästan på att kanta en gammal huva jag har liggandes för att få lite övning innan. Jag pillade också en del på Marias fina krenelerade huva och blev jättesugen på att sy något liknande själv.

Det här inlägget postades i Medeltid, Sömnad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 8 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>