Doppresent

Inför bröllopsdopet var det ju inte bara kavaj och klänning som skulle sys, utan även det viktigaste, doppresent åt lilla Arvid. Lapptäcket började jag i själva verket på redan när Malin var gravid, men det hann inte bli klart tills han föddes så det fick bli en doppresent istället.

Tygerna i täcket är väldigt mycket vintage men även en del Ikea, enligt mig en helt perfekt blandning till ett barntäcke. Eftersom tygerna är lite lätt hysteriskt mönstrade så syns eventuella fläckar inte så bra. Till en början så kviltade jag ramen på maskin men den vred sig och allt blev att se allmänt skumt ut, så det blev till att sprätta och sen sy för hand. Täcket är stoppat med ett ganska så tjock vadd för att kunna fungera som lektäcke på golvet snarare än ”sovtäcke”.

Hoppas att Arvid ska gilla täcket!

Det här inlägget postades i Sömnad, Vintage och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Doppresent

  1. Erik skriver:

    Täcket blev så himla fint! :)

  2. Ida skriver:

    Shit vad fint!!! Har själv funderingar på att göra ett lapptäcke men jag har inte kommit till skott än och så har jag ett ruggigt ärr mellan tummen och pekfingret sen vi skulle göra en kudde i lappteknik i syslöjden i fjärde klass…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 3 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>