60-tals klänning, del 1

Som tidigare nämt så hittade jag en fantastisk klänning på Beyond Retro, men med nån skum fläck på kjolen. Enkelt, tänkte jag, det är bara att sy en ny kjol. Tyg inhandlades och klänningen började sprättas sönder.

Klänningen innan, foto Erik Norwald

Klänningen med väl synliga fläckar.

Klänningen med det ”nya” tyget framför, foto Erik Norwald.

Jag bestämde mig för att återanvända den gamla fodret, dels för att göra det enkelt för mig men även för att det kändes lite ”rätt” att inte helt kasta bort det gamla, utan försöka använda så mycket som möjligt. Yttertyg och fodertyg hade sytts tillsammans som ett och samma tyg, det valde jag att göra med den nya kjolen också, främst för att det är lättare.

Nu måste jag återgå till sömnaden om jag över huvudtaget ska ha en chans att få klänningen klar tills imorgon.

Det här inlägget postades i Sömnad, Vintage. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 6 = 13

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>